• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Горските певци” и “Сиводрешко и Бързобежко” представя Кукленият театър в събота и неделя
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Началният час на спектаклите за малки ценители е 11

  “Горските певци” и “Сиводрешко и Бързобежко” са двата спектакъла, които кукленият театър във Варна ще представи пред малките си почитатели тази събота и неделя. Началният час на представленията е 11.

  “Горските певци” е забавен музикален спектакъл с участието на Песнопей – цар на птичите трели, Песнопой – цар на горския покой и любимите на всички: Коко Лисел, Вълчано Павароти, Марко с Поло, Козан Кукузел, Лейди Гарга, Кики Иванова, Етиен Кълви, Меца Сопрана – гласът на Балкана. Гората оживява с песните на горските обитатели – участници в конкурса „Горският певец“. Трепети и вълнения преди всяко изпълнение, оспорвана битка за голямата награда „ Почетната гъба“. Неподкупното жури този път ще бъдат децата. Техните аплодисменти ще отмерва специален пляскомер. В тази надпревара за таланти се включва и Ехото. Кой не иска славата му да се разнася надлъж и нашир?
  Смях, забавление и настроение! Истинско музикално приключение!

  Песните в спектакъла са на Иван Кръстев и Христо Намлиев, сценография и костюми: Адриана Добрева, перуки: Димитър Аврамов, в ролите: Валентин Митев – син, Веселина Калчева, Даниел Добрев, Диана Стайкова, Емилия Петкова, Красимир Добрев, Таня Жекова.

  Неделният избор за малките ценители на кукления театър е историята на двете зайчета “Сиводрешко и Бързобежко”. Създаден по едноименната поема на Леда Милева, любим автор на поколения български деца, спектакълът ни въвежда във вълшебната гора, където волно и дружно играят двете зайчета – Сиводрешко и Бързобежко. Но може ли някой само да играе и за нищо да нехае? А какви са плановете на Лисицата, знае ли всичко Свраката или знае, но си трае?

  На тези и на много други въпроси, отговорите ще намерите, ако сте сред зрителите на “Сиводрешко и Бързобежко” и се потопите в разказа на палавите горски духчета: Дърводъб и Шипков храст. Тяхната весела игра ще ви доведе и до Госката фея, която ще разкрие пред вас чудния свят на горските обитатели.

  Завладяващата музика на композитора Иван Кръстев, пламенната актьорска игра и прекрасните кукли на Адриана Добрева ще превърнат Сиводрешко и Бързобежко във ваши любими герои.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg