• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Летищата във Варна и Бургас успешно работят с мярката 60 на 40
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  За нея да кандидатства и общинското дружествво Градски Транспорт препоръчва лидерът на КНСБ Пламен Димитров

  Общинското дружество Градски Транспорт-Варна да кандидатства по мярката 60 на 40, за да запази служителите си и стабилността на доходите им. Тази препоръка ще отправи КНСБ към фирмата с необходимото съдействие за успешно кандидатстване, защото загубите заради пандемията са близо 15 млн.лв. Това обяви във Варна председателят на КНСБ Пламен Димитров. Подобно е положението с общинските транспортни фирми и в Пловдив и Бургас. След среща с кмета на Варна Иван Портних, Димитров съобщи, че кметът е гарантирал, че общината ще продължи да подкрепя губещото общински дружество и че сключеното м.г. споразумение със синдикатите за гарантиране на доходите на работещите в Градски транспор, информира Радио Варна.

  Летищата във Варна и Бургас успешно работят с мярката 60 на 40. Загубите на морските аерогари са на 80 % в сравнение с м.г., затова успешно са се възползвали от мярката и така са запазени много работни места, съкратени са били само хора в пенсионна възраст, Това стана ясно след среща на председателя на КНСБ Пламен Димитров с новия изпълнителен директор на летищата Франк Кванте.

  В Пристанище-Варна, обаче общият спад на работата е 15 % и това не позволява на ръководството да се възползва от мярката 60 на 40, каза Пламен Димитров. Там целта ни е минималната работна заплата на докерите да бъде повишена, сега те получават за тежкия си труд между 1 200 и 1 600 лв., каза синдикалистът и допълни, че за първи път средната заплата във варненския порт е по-ниска от средната за страната 1 300 лв.

  В Енерго Про ситуацията е стабилна. Работните заплати са над 1 100 лв., след 15 % увеличение от м.г. , обявиха още от КНСБ след среща там. По време на пандемията е електроразпределителното дружество е била въведена система за атестация на труда, която позволява получаване на бонуси в размер до 100% от заплатата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg