• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ирина Митева: Перфектното тяло означава да си здрав и да се чувстваш уютно в него
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Храненето, тренировките, дисциплината и доза полезен инат вървят заедно и ако едното куца, другото се обезсмисля, отбеляза медалистката от Държавното първенство по бодибилдинг и фитнес

  Ирина Митева спечели сребърен медал от Държавното първенство по бодибилдинг и фитнес преди седмица. Както тя самата казва, извън залата за фитнес, отново е в зала, но за вдигане на тежести, тъй като е част от екипа на клуба по вдигане на тежести „Черно море“. За спорта като начин на живот, за лишенията и „полезния инат“ по пътя към успеха, разказа Ирина в интервю за Varnautre.bg

  – Ирина, какво означава за Вас медалът от Държавното първенство по бодибилдинг и фитнес, който заслужихте преди седмица?
  – Сам по себе си медалът е нищо ако го гледаш от едната му страна. За мен е малка спирка да погледна назад и да огледам грешките, пропуските. Приемам го като поощрение да изисквам повече и повече от себе си.

  – Кои бяха първите хора, които Ви поздравиха след успеха?
  – Не искам да ги разделям на първи и последни, знам кой искрено ме подкрепя и се радва и всеки от тях изчака подходящия момент да го направи. А ако сме буквални- това бяха треньорът и приятелите от отбора, с които бяхме зад кулисите, съпругът ми.

  – Труден ли беше за Вас пътят към това отличие?
  – Да кажем, че е имало трудни моменти, но като цяло си беше едно приятно и желано предизвикателство.

  – Колко време продължи подготовката за първенството и кой Ви съветваше през този период?
  – Предвид цялата година, в която нищо не се знаеше дали ще има изобщо състезания, затварянето на залите пролетта и ред други причини, нямаше как да направим планирана и много добра подготовка, както си му е реда. Общо взето за два месеца трябваше да свършим работа, която се прави спокойно за 6-7-8 месеца. С вещото ръководство на Венци Чанев успяхме да извадим максимума от формата ми за това време. Както обичаме да казваме – направихме каквото можахме.

  – Правилното хранене или тренировките бяха решаващи за успеха или те няма как да бъдат разделени?
  Решаващи са куражът и желанието да доведеш нещата до целта. Храненето, тренировките, дисциплината и доза полезен инат вървят заедно и ако едното куца, другото се обезсмисля.

  – Това първото Ви участие в подобен шампионат ли е и защо решихте да се включите?
  – Миналата година пак участвах в ДП по фитнес и бодибилдинг. Имам си медали и от там, които ми напомнят за хубави и скъпи емоции.

  – Какво Ви предстои от тук нататък, планирате ли ново участие в първенство?
  – Вярвам, че тепърва ми предстои най-хубавото, а за състезания не мисля в момента. Не правя планове, всичко с времето си.

  – С какво се занимавате извън залата?
  – Извън залата съм пак в зала, но за щанги. Част от екипа съм на КВТ „Черно море” Варна. Там работим с деца, професионални тежкоатлети и любители на тежестите. Отделно имаме семейно стопанство с конна база и еко-спортен комплекс, който в момента довършваме.

  – Всеки човек ли може да изгради перфектно тяло като вашето и кое е най-важното условие това да се случи?
  – Теоретично всеки може да направи тялото си в най-добрата за него си форма. На практика обаче не е за всеки и тук става въпрос за характер и воля, не толкова за физически условности. Перфектното тяло означава да си здрав и да се чувстваш уютно в него, всеки си има различна представа за това.

  – Води ли според Вас българинът активен начин на живот и какво е нужно, за да се насърчат повече хора да спортуват?
  – В моето обкръжение са предимно такива хора, но не знам дали мога да ги посоча като представителна извадка. В интересно време живеем и приоритетите са различни. Когато си налегнат от битови и ежедневни борби за оцеляване, трудно можеш да убедиш човек да се погрижи за себе си чрез спорт.

  – Вие имате ли и друг любим спорт освен фитнеса?
  – Вдигане на тежести и конна езда.

  – Кои са малките изкушения, на които понякога се поддавате и колко често се случва това?
  Когато съм в подготовка няма изкушение, което да ме извади от пътя. Иначе си позволявам каквото и когато реша. Като един виден представител на зодията си Телец, аз съм чревоугодник, а и като прибавим кулинарните ми способности (нескромно, но факт) храната се превръща в наслада и тържество на сетивата и не го разглеждаме вече като изкушение (смее се)…

  – Какво си пожелавате да Ви се случи в близко и по-далечно бъдеще?
  – Пожелавам си чудеса и мир. А те винаги държат да ме изненадат и не е редно много да им се бъркам.

  ПОЛИНА ПЕТРОВА

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg