• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  20 милиона французи с вечерен час от днес
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Всеки, който излиза след 21 часа, ще трябва да носи разрешително с основателна причина – прибиране от работа, посещение на аптека или разхождане на кучето

  Хиляди парижани се насладиха на петъчната вечер, преди влизащия в сила от днес вечерен час. Целта е да се спре втората вълна от заразяване с COVID-19.

  От днес за период от минимум четири седмици около 20 милиона души в по-голямата зона на Париж и осем други френски градове няма да могат да излизат от 21:00 часа до 6 сутринта, съобщава bgonair.

  Събралите се в бар в латинския квартал на Париж вдигаха чаши с вино и си казваха наздраве, преди отново да им бъде забранено излизането. А група студенти отпразнуваха последното си излизане половин час, преди началото на извънредното положение във френската столица.

  “Това, което няма да се прави в баровете, ще се случва в апартаментите. Мисля, че всичко това се прави, за да се каже, че просто се прави нещо за овладяване на заразата”, сподели студент.

  Повечето барове в района започнаха да затварят преди полунощ, а сервитьорите почистваха и подреждаха масите.

  А от днес всеки, който излиза след 21 часа, ще трябва да носи разрешително с основателна причина. Основните са прибиране от работа, посещение на аптека или разхождане на кучето.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg