• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов инспектира изграждането на новия граничен пункт с Гърция (видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на новия граничен пункт с Гърция -„Рудозем-Ксанти“, който ще бъде готов през скоро.

  „През пункта е предвидено да минават всички видове превози, което ще от голяма полза за развитието на търговията, бизнеса и добросъседството в региона. Ще бъдат открити нови работни места. Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали. Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 милиона евро. Средствата са осигурени по проект „Подобряване на трансграничната достъпност“, каза министър-председателят.

  „В края на миналата година Министерският съвет осигури допълнително 18 445 744 лв. Родопите са едни от символите на българщината. Затова за всеки от нас това е специално място. Това е регион с огромен потенциал за развитие и съм сигурен, че новият пункт ще окаже своето ключово значение за подобряване на свързаността, бизнеса и туризма.“ , увери Борисов.

  По време на инспекцията той заяви, че пътят Асеновград – Пампорово предстои да бъде разширен с трета лента. Проектът ще струва над 70 милиона лева, в момента трасето се обследва от италиански инженери, допълни премиерът.

  Премиерът посети днес и Широка лъка. Той разгледа сградата на Кметството, за която каза, че е много хубава.

  „Направили сме и пътя за Широка лъка, сградата на читалището в Широка лъка също се обновява. Прави се изолация и всичко необходимо“, посочи той.

  Борисов подчерта, че старото килийно училище в Широка лъка в момента се трансформира в „Музей на духа“. За целта правителството е отпуснало над 760 хиляди лева.

  „Рушащата се доскоро сграда, която се намира до храма „Св. Богородица“ бързо се преобразява. Тук заедно с църквата, моста, бистрата река, хубавите къщи и природа ще стане още по-привлекателно място. Местните хора са доволни от развитието на населеното място. Широка лъка привлича много туристи и със строителството на нови пътища те ще стават още повече.“, подчерта по време на посещението си Борисов.

  Премиерът отново беше в компанията на министъра на финансите Кирил Ананиев и на зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков.

  Борисов заяви, че и преди, и сега наравно с държавата и дарители са помагала за по-важните обекти като читалището и училището в населените места

   

  Изграждаме проекти, които да са полезни за всички български граждани. Новият ГКПП „Рудозем-Ксанти“ ще бъде завършен в…

  Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 18 октомври 2020 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg