• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  За туристически сезон 2021 Гърция с бърз тест за COVID
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Гърция предлага през следващата туристическа година да се прави бърз тест за коронавирус на влизащите през границите. Замисълът се обсъжда в комисите на Европейския съюз.

  След критичната настояща туристическа година, която засегна всички отрасли на туризма, Гърция подготвя нова стратегия за следващата година. Министърът на туризма Харис Теохарис съобщи пред медиите, че Атина обмисля да изисква от туристите само бърз тест за коронавирус на граничните пунктове. Предлага на летищата този тест да се прави на всички, влизащи в страната или на летищата, от които пътуват към Гърция.

  Министър Теохарис информира, че Гърция е предложила тази схема на Световната туристическа организация и на Европейския съюз.

  Основни моменти от новата стратегия гръцкото туристическо министерство обсъжда и с основните организации на хотелиерите и на собствениците на заведения.

  Министър Теохарис подчерта, че все още не може да се гарантира, че до следващия туристически сезон ще бъде открита ваксина, която да възстанови нормалното движение на туристи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg