• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Израел въвежда 14-дневна карантина за пристигащите от България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От 23 октомври 2020 г. израелските власти променят категоризирането на България от „зелена страна“ в „червена“ по отношение на ограниченията за пътуване във връзка с COVID-19. Освен България, в списъка на „червените страни“ бяха преместени също Великобритания, Ирландия и Йордания, съобщава МВнР.

  От тази дата българските граждани, които по изключение имат право да пътуват до Израел, при влизането в страната, ще бъдат поставяни под карантина за срок от 14 дни. Изключение ще се прави само за лицата, които имат разрешено пребиваване (карта за пребиваване и/или виза), работници, студенти, близки роднини на установени в страната граждани, хуманитарни случаи (нужда от лечение) и др.
  При всички случаи, при които български граждани пътуват до Израел, те следва да потърсят предварително съдействие от Израелското посолство в София. Информация за това на кого е разрешено да пътува и каква е процедурата може да се намери на този адрес.

  Считано от 23.10.2020 г., при завръщането си от България, под 14 дневна карантина ще бъдат поставяни и израелските граждани.
  При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обръщат към посолството на България в Тел Авив на тел. + 972 3 696 13 72, както и  на дежурния телефон при спешни случаи: +972 547640089 и +972 545954379.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg