• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пасев: Болниците във Варна да увеличат двойно капацитета си за COVID-отделенията
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  22-ма болни с коронавирус от Добрич, Бургас, Шумен, Търговище и Разград са настанени в COVID отделения във Варна

  Всички болници във Варна трябва да увеличат двойно капацитета си за COVID-отделенията. Цифрите показват скок в заболеваемостта. В момента сме пред алтернатива да нямаме повече места в болниците. Това каза областният управител на Варненска област – Стоян Пасев, който проведе среща с представителите на институциите, съобщава Радио Варна. Стана ясно, че 22-ма болни с коронавирус от Добрич, Бургас, Шумен, Търговище и Разград са настанени в COVID отделения във Варна, 114 са общо леглата в здравните заведения, незаетите са едва 25. В момента се обсъжда откриването на COVID отделения в болниците в Провадия и в Девня, където проблем е липсата на персонал.

  Пасев подчерта, че започват масови проверки за спазването на противоепидемичните мерки във Варна. До 17 часа всеки ден в областната администрация ще постъпва информацията за проверките и наложените глоби, които от утре включват и носенето на маски на открито. Пасев отбеляза, че възникват и казуси, които се решават от областния кризисен щаб.

  Като пример посочи акция на Инспекцията по труда в офис с повече от 25 служители. При проверката е установено, че мерките не се спазват, служителите не са носили маски. В този случай според правомощията на инспекторите, санкциониран може да бъде само работодателят. Той обясни, че институциите ще бъдат в непрекъснато взаимодействие.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg