• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Свалиха карантината на президента
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка БГНЕС

  Причината за това са трите отрицателни теста за COVID-19 на Румен Радев – един в Естония и два в България

  Директорът на РЗИ – София д-р Данчо Пенчев съобщи, че е издадена заповед за свалянето на карантината на президента Румен Радев. Причината за това са трите му отрицателни теста за COVID-19 – един в Естония и два в България.

  „Бяхме уведомени във вторник, в началото на деня, че президентът е бил контактен на положителен на коронавирус. Автоматично го потърсихме и установихме, че той е извън България. Изчакахме го да се прибере, връчихме му предписанието. Той проведе PCR тест, който е отрицателен, и с моя заповед от днешна дата карантината му е свалена“, обясни д-р Пенчев.

  Директорът на столичното РЗИ обясни, че по неофициална информация всички контактни на ген. Петров, са били уведомени от него по телефона, преди РЗИ да се свърже с тях.

  Припомняме ви, че президентът Румен Радев прекъсна визитата си в Естония заради контакт, който е имал със заразения с коронавирус шеф на ВСС ген. Димитър Петров.

  Двамата се срещнаха миналия петък на празника на летеца. Новият шеф на ВСС още на следващия ден се е почувствал зле и в неделя е излязъл положителният му тест.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg