• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Разкриват допълнителни легла за лечение на COVID-19 във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В училищата нарастването на случаите не е голямо и засега училища няма да минават на дистанционно обучениe

  Рязко увеличване на броя на новодиагностицираните с коронавирус отчитат здравните власти в страната. Това създава проблем за здравната система и за болничното лечение на пациентите. Варна също отбелязва антирекорд по отношение на пандемията – новите случаи са 77, каза на брифинг директорът на РЗИ-Варна, д-р Дочка Михайлова, цитирана от Радио Варна.

  Тя отбеляза също, че тъй като вече във Варна се приемат болни с коронавирус и от други области, леглата в здравните заведения намаляват и е необходимо откриването на нови отделения, което вече се случва.

  До дни ще бъде открито COVID отделенение в частна болница в морската столица. Инспектори са на проверка, за да се преценят къде може да бъде обособен и сектор за болни от коронавирус в болницата в Провадия, посочи още Михайлова.

  Осем служители на Агенцията по храните във Варна са с коронавирус, контактните лица също са под карантина. В училищата нарастването на случаите не е голямо и засега училища няма да минават на дистанционно обучение. Областният управител на Варненска област Стоян Пасев подчерта, че се обмисля всички извънкласни школи и формации за деца и ученици, да преминат на дистанционна работа, тъй като курсистите са от различни учебни заведения и на различна възраст.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg