• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Заместник-министърът на младежта и спорта участва в дискусия за проблемите на зависимите в България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: ММС

  На събитието присъства и вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов

  Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов присъства на откриването на проекта „7:0 за хората срещу зависимостите“ на сдружение „Реванш“. Събитието се проведе в Национална футболна база „Бояна“, а част от него беше и дискусия на тема „Социалното приобщаване на бивши зависими в обществото“.

  Николай Павлов постави акцент върху Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта, в която са заложени проблемни теми като агресивното поведение и различните форми на зависимости сред младите хора на възраст от 15 до 29 години. По програмата се отделят 2 млн. лева годишно за подпомагане на подобен тип проекти и за настоящата 2020 г. са подкрепени общо 38 инициативи. Заместник-министърът апелира организациите, които се борят с разрешаването на този проблем да кандидатстват по програмата на ММС, за да получат финансиране, с което да подпомагат своите дейности.

  „Поздравявам сдружение „Реванш“ за тази инициатива. Избрали сте един от най-добрите методи за борба срещу зависимостите – спорта. Той е универсален ключ за привличане на младите хора, за достигане до тяхното внимание. Той обединява, учи на дисциплина, изгражда силни характери – всичко, от което се нуждае човек, който се бори със своите зависимости“, каза Павлов.

  На събитието присъстваха вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, Минко Пондев – началник сектор „Спортни мероприятия“ в Главна дирекция „Национална полиция“ и ръководителят на сдружение „Реванш“ Николай Диков.

  Инициативата „7:0 за хората срещу зависимостите“ има за цел да насърчи равенството и интеграцията на младежите с по-малко възможности поради социалните бариери. Проектът използва достъпността на футбола, за да привлече маргинализирани млади хора и да ги научи на житейски умения. Една от целите на програмата е популяризирането на футбола като социален и образователен инструмент. Българския футболен съюз е част от този проект, като тяхната база в Бояна за три дни ще се превърне в спортно-терапевтичен лагер за 60 души. Те ще вземат участие и във футболен турнир, който ще се проведе на 25 октомври (неделя).

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg