• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 280 пътници от рискови дестинации пристигнаха на летище Варна за седмица
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Връчени са 14 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в хипермаркети, супермаркети и обект за търговия с храни

  За периода от 16-и до 22-ри октомври служители на отдел ДЗК към РЗИ-Варна са извършили проверки в 161 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената с Решение на № 325 на Министерски съвет от 14.05.2020г. извънредна епидемична обстановка. Проверките са извършени в детски градини, здравни кабинети, столове, обществени перални, плувни басейни, дом за стари хора, салони за красота, хипермаркети, супермаркети, магазини за хранителни стоки, ресторанти, сладкарници, заведения за бързо хранене и др. Извършени са 3 съвместни нощни проверки след 22,00 часа с представители на Второ РУ на МВР – Варна в 3 ресторанта на територията на гр. Варна, във връзка
  със спазване на противоепидемичните мерки, свързани с увеличения брой на регистрираните случаи
  на заболели лица от COVID 19 на територията на страната.

  Връчени са 14 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в хипермаркети, супермаркети и обект за търговия с храни, съгласно Заповед № РД-01-609/21.10.2020г. на Министъра на здравеопазването на Република България, във връзка с увеличения брой на регистрираните случаи на заболели лица от COVID 19 на територията на страната.

  Съставени и връчени са 4 акта за административни нарушения на лица работещи в супермаркет, магазин за хранителни стоки, пекарна и фризьорски салон, касаещи неспазване на противоепидемичните мерки, във връзка с разпостранението на COVID 19, включващи неносене на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, при обслужване на клиенти на разстояние по-малко от 1,5м.

  Служители на отдел ДЗК осъществяват контрол на пътници на Летище Варна. За периода са пристигнали 3585 пътника, от които 281 са предоставили отрицателни РСR теста за COVID-19, пристигнали от рискови държави, за които се изисква лабораторно изследване. Връчени са 2 предписания за поставяне под 14 дневна карантина на лица пристигащи от Израел, които не са представили РСR тестове за COVID-19.

  Връчени са 261 предписания за спазване на 14-дневния карантинен срок на поставените под карантина лица, пребиваващи на територията на град Варна.

  От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 7 проверки в лечебни заведения за извънболнична помощ. Няма наложени административни санкции.

  Издадени са 8 удостоверения, на ЛЗ, които отговарят на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт, 3 удостоверения за недостатъчност в лечебни заведения и едно хигиенно заключение на аптека

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg