• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проф. д-р Асен Балтов:Премиерът Борисов е в стабилно състояние, Радев трябва да е под карантина
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Доколкото знам състоянието на премиера е стабилно, колегите от ВМА ще го лекуват”. Това обяви шефът на „Пирогов” проф. д-р Асен Балтов в предаването „Здравей, България”

  По отношение на президента Радев, Балтов каза, че той трябва да е под карантина заради полския президент Анджей Дуда, който е положителен. Според Балтов държавният ни глава трябва е под 10-дневна карантина.

  Той обясни и за работата на най-големият спешен център у нас – „Пирогов”. Плановият прием там е напълно забранен, защото клиниките „гърмят” от COVID. В момента около 60 души от персонала са активно болни. От началото на епидемията общо около 300 души от персонала на „Пирогов” са били заразени.

  „Разширяваме отделението. Отделно цял етаж ще бъде затворен, в него има още около 30 легла, те ще са предимно за персонала”, заяви проф. Балтов.

  Балтов каза, че в София до момента има 13 болници, които лекуват коронавирус, но те не могат да се справят сами. Директорът на „Пирогов“ беше категоричен, че ако някой пациент се зарази с COVID, той трябва да бъде лекуван в болницата, в която се намира.

  Лечебното заведение, което все още не е заделило 10% легла за коронависната инфекция е Университетската болница по ортопедия и тварматология в Горна Баня. Затова проф. Балтов попита кой ще лекува персонала, ако някой се зарази

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg