• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Отличиха Красен Кралев за изключителен принос за развитето на бадминтона
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Признанието е във връзка с успешно проведената Световна купа „Bulgaria Open ‘2020“ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта

  Българска Федерация Бадминтон в лицето на председателят д-р Володя Златев и изпълнителният директор Антраник Касабян отличи Министър Красен Кралев със специална награда за изключителен принос за развитето на бадминтона в страната и на международно ниво във връзка с успешно проведената Световна купа по бадминтон „Bulgaria Open ‘2020“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта. България получи отлична оценка от Европейската конфедерация по бадминтон и Световната централа, тъй като това бе една от малкото мащабни прояви останали в международния бадминтон календар. Радостното е, че в конкуренция на представители от двадесет държави безспорен успех за България бяха завоюваните четири златни медала – в лицето на сестри Стоеви при двойките, Линда Зечири при жени единично, Иван Русев и Даниел Николов при мъжките двойки и титлата при смесените двойки, заедно с вицешампионската титла на младата ни надежда Илиян Стойнов при мъжете. Това класиране ранкира допълнително нашите състезатели и ги поставя в позиции да атакуват квоти за предстоящите големи шампионати – ЕП и Олимипйски игри в продължаващия квалификационен цикъл.

  На нарочната срещата бяха обсъдени успешното провеждане на целия вътрешен календар на федерацията и подготовката на състазателите за предстоящите големи първенства и Олимпийски игри. Д-р Володя Златев подчерта важната роля на програмата инициирана от Министър Кралев: „Децата и бадминтона“, която вече три години успешно подпомага развитието на детско-юношеския спорт на национално ниво и привлича все повече спорта.

  Ръководството на БФ Бадминтон изрази увереност, че със съвместни усилия с ММС ще развива бадминтона като проспериращ и социално значим за страната спорт с международно признание и успехи!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg