• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Наркозависим бе осъден за серия кражби от супермаркети
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Присъдата е условна и подлежи на обжалване в 15-дневен срок

  В процедура на съкратено съдебно следствие с признание на вината, Районният съд във Варна осъди 32-годишен мъж за кражба на перилни препарати, извършена в условия на продължавано престъпление. На подсъдимия бе наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

  Самата кражба е осъществена, с три отделни деяния, извършени през непродължителен период от време – от 7 юли до 22 септември 2019 година. На три пъти през горепосочения период, от три различни магазина във Варна, подсъдимият отнемал кутии с гел-капсули за пране от популярни марки, които скривал в раницата си. През касовата зона преминавал, като не заплащал нищо или само стока с незначителна стойност. Престъпните деяния са установени при преглед на записите от видеоохранителните камери след поредния случай на кражба.

  32-годишният мъж страда от наркотична зависимост и води скитнически начин на живот. Той е неосъждан досега. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg