• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Набират потребители за Центъра за подкрепа на лица с увреждания във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Днес, 28 октомври е последният срок, в който се набират потребители за услугите в Центъра за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания.

  Допустими кандидати за ползване на услугите са пълнолетни лица с трайни увреждания, с ограничения или в невъзможност за самообслужване, притежаващи валидно удостоверение от ТЕЛК/НЕЛК. За периода на проекта, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“, потребителите няма да заплащат месечна такса, съобщават от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна за Moreto.net

  Центърът е с капацитет за 90 лица, а в него ще се предоставят интегрирани социални и здравни услуги, изцяло фокусирани върху индивидуалните потребности на лицата с увреждания и подкрепа на техните семейства, в това число дневна грижа за подкрепа на лица с увреждания – за 30 лица; почасови услуги в Центъра и мобилни услуги в домовете на потребителите – за 60 души; заместваща грижа с капацитет 4 места; подкрепа на роднините и близките в грижата за зависими членове на семейството и същевременно възстановяване на трудовата им заетост.

  Обявление с подробна информация за подбора на потребители и необходимите документи е достъпно на официалния сайт на Община Варна www.varna.bg, в Раздел „Обяви и съобщения“.

  Заявления за услугите могат да се подават до 28 октомври 2020г. в Информационния център на Община Варна, на адрес: гр. Варна, бул. „Осми Приморски полк” № 43. Телефон за контакти: 052/820 816.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg