• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 200 учители и ученици във Варна са с COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Всички училища имат готовност за преминаване към онлайн обучение, увери началникът на Регионалното управление по образованието Венцеслава Генова

  Над 200 ученици и учители във Варна са заразени с COVID-19. В това число влизат и децата и преподавателите от детските градини, съобщи директорът на общинската дирекция “Образование и младежки дейности” Лилия Христова пред кореспондента на БНР във Варна Даниела Стойнова.

  Във Варна и областта всички училища имат готовност за преминаване към онлайн обучение. Смятам, че няма да имаме проблеми, защото вече сме тествали този вариант. Това коментира Венцеслава Генова, началник на РУО – Варна. Припомняме, от днес гимназисти ще учат в електронна среда, няма да се провеждат и екскурзии. Спират се извънкласните дейности и за по-малкуте ученици.

  Няма училище, в което да са достигнати критичните 20 % заболели, за да се преминава в извеждане в обучение в електронна среда, отбеляза Генова.

  Всички директори изградигиха своя алгоритъм за привключване от присъствена към електронна форма, всички училища избраха към една електронна платформа, посочи началникът на РУО-Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg