• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Премиерът Борисов: Институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Данните категорично потвърждават досегашната положителна тенденция на устойчиво намаляване на потреблението на цигари, непредназначени за българския пазар. Това е и най-яркото доказателство, че институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

  Министър-председателят сподели и добрата статистика в борбата с контрабандата. „Потреблението на незаконни цигари у нас продължава да намалява и през първото полугодие на 2020 г. Това сочат данните от традиционното проучване на “Инициативата срещу незаконната търговия”. Отчетените нива и през двете тримесечия на 2020 г. са по-ниски спрямо нивата от края на миналата година: за първото тримесечие на 2020 г. е 1,8%, за второто тримесечие е 2,6%, при 3.1% за последното тримесечие на 2019 г. А през 2010 г. незаконните цигари бяха цели 34,5%!“, пише Борисов.

  Той напомня, че добрите резултати водят и до висока събираемост на приходите в бюджета. „Това ни дава възможност постоянно да разширяваме политиките в помощ на хората в настоящата сложна обстановка. Благодаря на „Инициативата срещу незаконната търговия“, чийто организатори дори по времето на пандемия успяха да проведат това важно проучване“, допълва премиерът.

   

   

  Потреблението на незаконни цигари у нас продължава да намалява и през първото полугодие на 2020 г. Това сочат данните от…

  Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 29 октомври 2020 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg