• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нощните заведения ще работят през деня
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  С функционирането като ресторанти или кафенета едновременно ще спасят бизнеса си от фалит, но няма да попадат и в ограниченията на властите

  Нощните заведения се възползват от вратичка в заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов, която им позволява да работят през деня, вместо да останат затворени до 12 ноември, за да ограничат разпространението на новия коронавирус, съобщава manager.bg.

  Още преди дни собственици от бранша заговориха за варианта за промяна на работното си време, пише „24 часа“. С функционирането като ресторанти или кафенета едновременно ще спасят бизнеса си от фалит, но няма да попадат и в ограниченията на властите.

  Популярна дискотека в „Студентски град“ вече обяви, че ще отваря в 11:00 часа. „Взети са всички необходими и задължителни противоепидемични мерки, както и спазване на необходимата социална дистанция. Очакваме ви!“, се казва в съобщението на нощното заведение във Facebook.

  Освен това собственици на заведения изтъкват, че никъде не е посочено какъв е часът, според който барът или дискотеката могат да бъдат категоризирани като нощни, затова и са изпратили предложение до Столична община и Министерството на здравеопазването за общ вечерен час.

  Идеята за дискотека през деня вече се приема и от други места за забавление, което, от своя страна, е възможно да доведе и до изменения в заповедта.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg