• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бракониери опитаха да прегазят инспектори на ИАРА от Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Североизточно държавно предприятие

  Бракониери едва не прегазиха служители на ИАРА от Варна при опит да се измъкнат от проверка, съобщават от Агенцията.

  На 28 октомври около 16:00 след продължително наблюдение с оптични уреди служители на ИАРА от Варна забелязват лица с лодка, извършващи незаконен стопански риболов на язовир “Цонево”.

  Инспекторите изчакват бракониерите да извадят от язовира мрежите и ги проследяват до автомобил, собственост на едно от лицата, където виждат съхраняването на мрежите в чувал и поставянето им в багажника на автомобила. Служителите на ИАРА препречват пътя на нарушителите със служебен автомобил и сe легитимират със служебни карти с цел да извършат проверка.

  Шофьорът, във видимо неадекватното и нетрезво състояние, в стремежа си да избяга от местонарушението потегля с автомобила, като с действията и реакциите си се опитва да блъсне служителите. Бракониерът губи контрол над превозното средство и се удря последователно в няколко дървета.

  След продължителния екшън испекторите на ИАРА успяват да изземат средствата и уредите, с които е извършено деянието, а нарушителите успяват да избягат покрай гористата местност около язовира.

  След потърсена помощ на телефон 112 и със съдействието на МВР самоличността на бракониерите е установена и са задържани.

  По случая тече полицейско разследване и детайлна проверка в прокуратурата.

  Предстои съставянето на актове за нарушаване разпоредбите на ЗРА.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg