• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Красен Кралев връчи отличие на община Варна за “Спорт и младежки политики”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: ММС

  Ресорният министър адмирира изграждането и обновяването на спортни съоръжения в морската столица

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи призовете в категория “Спорт и младежки политики” по време на осмата церемония “Кмет на годината”.

  Победител в онлайн допитването за “Голяма община” стана Варна. Наградата получи директорът на дирекция “Спорт” Кристиан Димитров. Министър Кралев отлични добрата работа на Общината при изготвянето на проекти за изграждане и обновяване на спортни съоръжения в морската ни столица.

  “Благодаря на всички онези хора, които работят денонощно, така че българският спорт да бъде адаптиран към условията на тежката пандемия и да се направи така, че той да продължи да функционира по начин, по който да позволи на всички български атлети, на всички наши сънародници да се занимават с любимите си видове спорт. Министерството на младежта и спорта и тази година продължи да подпомага всички общини, които желаят и работят за подобряването на спортната си инфраструктура. До момента ние сме инвестирали около 2 млн. лв. в реконструирането и изграждането на 11 съоръжения на територията на 9 общини. До края на годината предстои реализирането на обществени поръчки за още 20 спортни обекта на стойност 7 млн. лв. За целия период през последните 6 години сме реализирали над 80 обекта, а общата стойност на инвестициите направени от ММС е над 110 млн. лева. Като цяло българското правителство за този период е инвестирало над 400 млн. лева в подобряването на спортната инфраструктура в България. Такива мащабни дейности не са извършвани през последните 30 години. Искрено се надявам нашите сънародници да оценят усилията, които полагаме за подобряването на условията за спорт в страната”, каза министър Кралев по време на церемонията.

  За община Варна Красен Кралев подчерта, че само през тази година са изградени 3 големи спортни комплекса в жилищни квартали и са построени 24 спортни площадки на открито в дворовете на училища и детски градини. Той допълни, че Община Варна е единствената, която в 10 училища въведе практиката треньори от различни спортове да водят третия час по физическо възпитание. Тази практика е регламентирана в Закона за училищното и предучилищното образование.

  Министърът на младежта и спорта връчи призове и на общините Тетевен и Долна Баня, които събраха най-много гласове в анкетите за “Средна община” и “Малка община” в категория “Спорт и младежки политики”.

  Церемонията „Кмет на годината 2020“ ще бъде излъчена по БНТ 1 от 23.30 часа.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg