• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Алибегов: Няма бизнес, който да издържи на шестмесечно затваряне
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Преди заведенията по възможност за заразяване са офиси, фабрики и училища, коментира председателят на Българската асоциация на заведенията

  “Няма бизнес в България, а дори и Европа, който може да издържи шест месеца, без да работи”. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в ефира на Нова телевизия.

  „Не сме много наясно, защо първо затварят нас, при условие, че имаше доклад на РЗИ, че заведенията са на 10-о място по възможност за заразяване. Преди това има много други места– като офиси, фабрики и училища“, каза още Алибегов.

  През първия уикенд, в който нощните барове и дискотеки останаха затворени, хората пак намериха начин да се забавляват, въпреки ограниченията.

  4 коментара

  1. Коце

   След първото затваряне, тридесет прцента от заведенията не отвориха. Това, че на останалите им се помага от държавате, не е грешно. То е по- скоро адекватно решение.

  2. Kostadin

   Абсолютно е прав, бизнесът няма да издържи второ затваряне! Като затворят заведенията ще започнат да се събират по домовете. Там вече нито дезинфекция, нито мерки се спазват. Трябва всеки сам за себе си да е отговорен, не е този начинът

  3. Петър

   Браво на бранша! Излизат с категорична позиция и защитават служителите си!

  4. Evlogi

   Бизнесът трябва да продължи да съществува! Да се спазват стриктно мерките и да се засили контролът, но не и да се затварят заведения отново.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg