• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Здравният министър на проверки в болниците
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов започва проверки в болниците в страната, които отказват да разкрият легла за болни от COVID-19. Инспекцията ще обхване и частните, и държавните лечебни заведения, припомня БНР.

  „Всички, които отказват да разкрият легла – частни, държавни, след това ще видите какви ще бъдат последствията за тези лечебни заведения“, заяви министърът.

  В Народното събрание вече е внесена законова промяна, според която болници, които откажат да разкрият легла за лечение на пациенти с коронавирус, да не бъдат финансирани със средства от НЗОК.

  Министерството на здравеопазването обмисля и вариант, при който в транспортирането до здравни заведения на пациенти с COVID -19 да се включат и частни линейки. Очаква се днес министър Ангелов да се срещне с техните собственици.

  До края на седмицата се очаква да стане възможно личните лекари да издават електронно направление за PCR изследване.

  Също от днес служители на МВР, обучени за оказване на долекарска помощ и микробуси на ведомството ще помагат на екипите на столичната Спешна помощ при транспортирането до здравни заведения на пациенти с COVID-19.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg