• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Каракачанов: Армията може да се включи в битката с коронавируса
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БГНЕС

  Клякането на Скопие сега е равносилно на проблем утре, посочи пред БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Според него от правителството има ход в тази посока.

  „За науката и за мен македонски език няма, това си остава един български диалект. Не им прави чест“, коментира Каракачанов последното становище на Скопие, че македонският език е признат от ООН.

  Вицепремиерът бе категоричен, че българският национален интерес няма да бъде предаден. Каракачанов недоумява, че като са у нас македонските му колеги се държат добре, но после говорят неверни неща.

  Относно взаимоотношенията между премиер и президент, вицепремиерът припомни, че в трудни ситуации държавниците трябва да показват държавническо чувство. Той потвърди, че е занесъл на президента Доналд Тръмп писмо до Борисов, но не е запознат със съдържанието му.

  По повод втората вълна на коронавируса Каракачанов увери, че

  Ако правителството реши, армията може да помогне с транспортните си средства, полевите си болници.

  „Не мисля, че е дошло време за това. Ефектът ще е по-добър, ако се използват почивни бази и хотели. Въпросът е, че не достигат кадри“, коментира вицепремиерът. Той напомни, че можем да разчитаме само на собствените си сили.

  „Дължим едно уважение на лекарите, които вече половин години са на първа линия. В болниците липсват сестри и санитари. Не може само да се критикува. Не трябва да създаваме истерия срещу лекарите. Колко са доброволците, които отидоха в болницата? Хайде да спрем да критикуваме! Ако чакаме някой от Европа или Москва да ни свършат работата, няма да стане“, изтъкна Каракачанов.

  Министърът на отбраната посочи, че в армията са заразени над 300 души, сред тях има няколко висши офицери.

  „Армията не може да не защити държавата, защото в момента има коронавирус. В една тежка ситуация на пандемия армията си изпълнява перфектно задълженията. Не можем да спрем подготовката, защото имаме вирус“, заяви Каракачанов като подчерта, че армията е реорганизирана още от февруари.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg