• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 400 ученици и учители във Варна са с COVID-19 или са били контактни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit


  Училищата в общината са готови за работа в електронна среда, увери директорът на общинската дирекция “Образование и младежки дейности” Лилия Христова

  Над 400 деца, ученици, учители и друг персонал от общинските детски градини и училища във Варна са заразени или контактни на потвърден случай на COVID-19. Това съобщи Лилия Христова, директор на Дирекция „Образование и младежки дейности“, по време на днешното заседание на ПК „Наука и образование“ в Общинския съвет.

  „Ситуацията е твърде динамична. Към 11:00 часа тази сутрин общият брой беше 368, от които 293 ученици и 46 – учители. През деня заболелите и контактните се увеличиха с още 35, като трима са учители, други трима са непедагогически персонал, а останалите са ученици“, заяви по време на онлайн заседанието Лилия Христова. По думите й децата от детските градини и в предучилищна възраст са значително по-малко и повечето от тях нямат симптоми.

  Училищата в общината са готови за работа в електронна среда, каза още Христова и допълни, че предстои всички те да получат средства от Министерство на образованието и науката за закупуване на преносими устройства за учители и ученици.

  Директорите на училищата имат право да решат за преминаване към дистанционна форма за обучение за група/паралелка до излизане на официалното становище на РЗИ, поясни директорът на Дирекция „Образование и младежки дейности“.

  За периода на извънредната епидемична обстановка във функция „Образование“ са изразходвани близо 307 000 лв. за материали и услуги, свързани с борбата с COVID-19. Училищата са изразходвали 226 161 лв., детските градини – 72 466 лв. и центровете за подкрепа за личностно развитие – 8 348 лв.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg