• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Стоян Пасев: Ситуацията с приемането на пациенти с коронавирус във варненските болници е овладяна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Вече има втори координатор в открития координационен център за разпределение на болните, които подлежат на хоспитализация в здравните заведения

  Ситуацията с приемането на болни с коронавирус в болниците във Варна и региона вече е овладяна, след вчерашното напрежение, свързано с престой на линейки и екипи от Центъра за спешна медицинска помощ пред Инфекциозната клиника във Варна. Това коментира областният управител на Варненска област Стоян Пасев, който информира, че вече има втори координатор в открития координационен център за разпределение на болните, които подлежат на хоспитализация в здравните заведения.

  За случая с екип на ЦСМП, при който пациент не е бил приет в болницата в Провадия, Пасев обясни, че лечебното заведение все още не разполага с апаратура за обдишване и това е наложило болният да бъде пренасочен, съобщава кореспондентът на БНР във Варна Даниела Стойнова.

  Стана ясно, че вече има деветима доброволци, млади лекари, които ще бъдат разпределени в здравните завдения във Варна и региона.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg