• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Правят нова пешеходна връзка в района на спирка “Струга”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ще бъде облагороден през следващата година, обеща заместник кметът Христо Иванов

  Правят нова пешеходна връзка за живеещите в карето между бул. „Цар Освободител“ , бул.“ „ Сливница“, ул. „Андрей Сахаров“ и ул.“Струга“. Прилежащият район около спирка „Струга“ по бул. „Цар Освободител“ във Варна ще бъде облагороден през следващата година. Това обеща заместник кметът Христо Иванов в интервю за кореспондента на БНР във Варна Даниела Стойнова. Проблемът възниква след изграждането на бул. Васил Левски, но досега остава нерешен, притесняват се хората в района. Потърпевши се оплакват, че стълбите около сп.“Струга са стръмни и няма перила.

  Зам.-кметът Иванов обясни, че вече има инвестиционен проект за цялостен ремонт и обновяване на стълбите. Предстоят отчуждителни процедури, за да може да стартира и реализацията на проекта за нова улица, която ще предостави необходимия достъп на живеещите там, каза още Иванов.

  В момента гражданите се затрудняват при преминаване покрай спирката. Тя се използва от учениците от намиращите се наблизо гимназии, както и от граждани от квартал Победа и пространството до бул. “Сливница”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg