Бойко Борисов: Няма да затваряме държавата (Видео)

"Хватката е да се пазим и да не се заразим повече от необходимото, масово", подчерта премиерът

Държавата няма да бъде затваряна, напротив - сега като ръководител се чувствам най-сигурен. Това заяви премиерът Бойко Борисов във видео на профила си в социалната мрежа "Фейсбук".

"Знам какво е първата седмица, какво е втората. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, а болните веднага да се лекуват. Затова и усилихме болници, полицаи, огнеборци – всичко. В началото затваряхме държавата, защото не знаехме какво е. Да, даде ефект. Сега знаем какво е. Сега знам, че самодисциплината, грижата за другия човек и себе си – само това ни спасява. По 500 оздравява, те трябва да работят. Държавата няма да спира. Психиката на хората трябва да е стабилна. Страшно и гадно, спор няма. Преодолимо ли е ? Преодолимо е. Заедно можем ли? Можем ли. Имаме ли всичко осигурено за следващите месеци? Имаме. Няма да оставя никой гладен", заяви министър-председателят.

"Ваксините започват да излизат. Февруари, март, април ще изправя държавата. Не се подвеждайте по лъжците, те целяха пуч. Те искаха да няма парламент, да не може да се взимат решения, да няма финансиране на системи, държавата да се срути и да направят президентска република", коментира Борисов.

"12-ти ден. Надявам се скоро да съм сред вас. Силен съм, чувствам се достатъчно уверен, за да уверя хората да преодоляват вируса”,  допълни той.

"Разчитам на моите юнаци - докторите, сестрите лекарите. Сменяйте протоколите, едните антибиотици дават резултат, другите не – въртете ги. Вие разбирате повече. Помагайте на всеки един човек. Не вярвайте на смрадливите, които... Това е престъпление, което правите, да лъжете от мое име. Пазете се. Хватката е да се пазим и да не се заразим повече от необходимото, масово", подчерта премиерът.