• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Доц.Ангел Кунчев:Мерките трябва да продължат и след 12 ноември
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В цели области да се премине на онлайн обучение за всички ученици, заяви на брифинг на Националния оперативен главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

  Той предлага да се преустановят извънкласните дейности за всички ученици, а висшите училища да преминат изцяло на дистанционна работа, с изключение на упражненията по специалност “Медицина”, възрастните хора отново да пазаруват в часовете от 8.00 до 10.00 ч. сутрин са другите препоръки, които Кунчев направи.

  Доц.Кунчев заяви, че не споделя оптимизма на част от управляващите, че ще постигнем кой знае колко добър резултат. Първо ще трябва да удължим мерките и след 12 ноември – минимум до края на ноември”, заяви Кунчев.

  Според доц. Кунчев спешно трябва да се дадат правомощия на министъра на здравеопазването да може да командирова медицински специалисти от доболничната в болничната помощ, за да бъде по-равномерно натоварването и за да се справи здравната система.

  Положението в Европа е изключително тежко. Континентът е напълно в тъмно червена зона. България е на 17-то място по заболяемост сред 30 страни от ЕС, на 4-то място на Балканите. На 10-то място сме по смъртност в ЕС и на 4-то място на Балканите, обясни главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg