• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  С военен ритуал почетоха загиналите български воини на Архангелова задушница
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Отслужена беше заупокойна молитва

  Всяка година на Архангелова (мъжка) задушница Българската армия провежда военни ритуали в памет на загиналите във войните български воини.

  На 7 ноември 2020 г. представителни части на Военноморските сили участваха в ритуали в общините Варна и Бургас.

  На ритуала в град Варна, организиран oт командването на Военноморските сили съвместно с Варненска и Великопреславска Света митрополия участваха почетен караул от Военноморските сили, Областният управител на Варненска област Стоян Пасев, заместник-кметът на Община Варна Пейчо Пейчев и представители на държавната и местна власт.

  В района на Старите гробища пред „Паметника на загиналите офицери, подофицери и войници във войните 1912-1918 г.” строят на почетен караул на Военноморските сили бе приет от командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов. Свещеници от Варненската и Великопреславска света митрополия отслужиха заупокойна молитва след което бяха поднесени венци и цветя.

  На ритуала в град Бургас участваха военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби на ВМС и представителния духов оркестър на Община Бургас. Строят на почетния караул бе приет от командира на фбск флотилен адмирал Велко Велков.

  Почит към хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата на родината отдадоха представители на държавната и местна власт от град Бургас. Отслужена беше заупокойна молитва в памет на загиналите. Ритуалът продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военен клуб Бургас.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg