• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненец създава The Social Garden- билкова градина, идеята му стигна до финала на Civil Europe
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Старите хора от варненско село ще учат на билкарство и градинарство деца от бедни семейства и деца без родители

  Варненецът Тихомир Донев успя да стигне до финала на състезанието Civic Europe . Сред  хиляди идеи е впечатлил журито с нещо много хубаво, човешко и простичко- старите хора от  село Бенковски ще учат на билкарство и градинарство деца от бедни семейства и деца без родители в The Social Garden – билкова градина, научи Varnautre.bg.

  The Social Garden– билкова градина е инициатива, вдъхновена от Социалната чайна във Варна. Чайната дава работа и дългосрочна менторска подкрепа на младежи без родители.

  Когато преди 10 години започнахме да доброволстваме в домове за деца не сме си и представяли, че ще стигнем тук, но ето ни, споделя екипът  на Чайната.

  “Още от дните, в които мечтаехме за Чайна, винаги сме мечтали и за градина, в която да показваме на децата как се гледат билки и зеленчуци”

  Преди няколко години Тихомир Донев и семейството му  започват да строят тяхна сламена къща в село Бенковски и се влюбват в региона- в малките гори, в любезните съседи, в малките хълмчета. През 2020-та пишат малък проект за градина в село Бенковски, която да бъде място за учене за деца без родители и за деца от семейства с ниски доходи и този проект се оказа сред финалистите в състезанието на Civic Europe за граждански идеи.

  Започват сега и всеки доброволец е добре дошъл!

  Мечтаят заедно да създаем място, на което възрастните градинари от Бенковски да предадат своя опит на деца от Варна и региона, които искат да се учат и развиват.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg