• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Деница Сачева:Правим необходимото, за да намерим баланс между здравните и икономическите мерки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Около 40 млн. лв. ще отдели правителството за заведенията, училищните дейности, фитнесите и спортни зали, посочи пред БТВ социалният министър Деница Сачева относно мерките, които ще обсъжда кабинета за подпомагане на бизнеса в продължаващата пандемия.

  „Ще действаме така, както трябва, за да намерим баланса между здравните и икономическите мерки“, коментира министър Сачева. Тя напомни, че правителството е подготвило и регионални, и национални решения по този въпрос.

  „Този бюджет не е предизборен, а следизборен. Изпълняваме това, което сме обещали“, изтъкна социалният ни министър.

  Деница Сачева подчерта, че правителството не бяга от отговорност и това се доказва от факта, че не е подало оставка.

  „От тези 40 млн. лв., заделени за заведенията, училищните дейности, фитнесите и спортни зали и др. засегнати от заповедта на здравния министър, на служителите на фирмите ще се изплаща директно по 24 лв. на ден“, увери Сачева. Министърът изтъкна, че мерките на правителството действат.

  „Това е бюджетът с най-нисък дефицит“, разясни тя и посочи, че не трябва да се бърза с апокалиптичните прогнози, защото често те не се оправдават.

  „За образованието задължително трябва да се дават средства“, предупреди министър Сачева и уточни, че след време пенсионерите ще получават между 20 и 35 лв. По думите й тя не би се ангажирала с препоръка дали човек да прехвърли парите си за втора пенсия в НОИ. Деница Сачева призна, че тя лично се осигурява в частен фонд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg