• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Българският ансамбъл няма да участва на Европейското първенство в Киев
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ерика Зафирова е дала положителен резултат за COVID -19

  Българският ансамбъл няма да участва на Европейското първенство в Киев се съобщава на официалната страница в социалните мрежи на Българската федерация по художествена гимнастика. Състезателката от ансамбъла Ерика Зафирова е дала положителен резултат след тест за COVID -19.

  Всички останали момичета от ансамбъла са добре, но ще бъдат под карантина минимум 10 дни, както изискват разпоредбите. При това положение ансамбълът ни няма да може да вземе участие на Европейското първенство в Киев.

  Двете индивидуалистки Боряна Калейн и Катрин Тасева продължават подготовка за Европейското първенство. Ева Брезалиева и Стиляна Николова също се подготвят в зала “Раковски” за европейското първенство. Припомняме, че и двете дадоха положителен резултат за COVID-19, но се възстановиха и в момента тренират. По-тежко беше състоянието на Татяна Воложанина, която беше приета в болница с двустранна бронхопневмония, но след отрицателен резултат от PSR теста беше изписана и в момента се възстановява.

  Епидемичната ситуация с вируса е твърде динамична и неприятна и е възможно само за ден решението България да участва на Европейското първенство да се промени. Засега индивидуалистките ни жени и девойки са здрави. Те и техните треньори имат желание да участват, но времето и ситуацията в България и Украйна през следващите дни ще покажат дали това ще се случи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg