• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 12 200 души са посетили крепостта Овеч през туристическия сезон
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Varnautre.bg

  Приходите от билети от 1 юни до 31 октомври са над 54 000 лева

  Над 54 000 лева са приходите от продажба на билети и сувенири за изминалия туристически сезон от Крепостта Овеч в Провадия. Това съобщи за Радио Варна Антоанета Георгиева, главен специалист дейност „Култура“ в общината. Историческата крепост работеше с входна такса от 1 юни до 31 октомври и за този период е посетена от над 12 200 души. Посетителите тази година са били предимно българи от цялата страна, а от чуждестранните туристи най-голям е броят на румънци и руснаци, по-малко англичани и поляци.

  Вандализмът е основният проблем, с който общината се бори години наред и като превантивна мярка този туристически сезон бяха монтирани камери на двата входа на крепостта, каза още Антоанета Георгиева. Вандалите чупят перилата на моста, пейки, кошчета и лампи. При отстраняването на проблемите на първо място се ремонтира мостовото съоръжение, което в момента е в добро състояние, каза още Георгиева.

  През зимния сезон разчитаме на добрата воля на гражданите както да пазят историческото място от вандализъм, така и да подават сигнали, ако установят такива случаи, допълни тя.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg