• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Студент по медицина от МУ-Варна влезе като доброволец в болницата в Омуртаг
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Младият мъж “влиза в битката с ковид” с вярата, че може да помага на бъдещите си колеги и на пациентите

  Студент по медицина работи като доброволец в болницата в Омуртаг. Третокурсникът от университета във Варна Симеон Димитров е в родния си град и вече втора седмица подкрепя здравните специалисти, които са изтощени и преуморени, заради допълнителната работа в условията на пандемия, съобщиха за БТА от ръководството на МБАЛ-Омуртаг.

  Това се случва и след като през почивните дни от Областния кризисен щаб в Търговище призоваха медици да подкрепят колегите си.

  Младият мъж “влиза в битката с ковид” с вярата, че може да помага на бъдещите си колеги и на пациентите. Преболедувал е коронавируса през летните месеци, има изградени достатъчно антитела. Готов е да дари и плазма при нужда, разказа за БТА майка му Десислава Димитрова – която работи в здравното заведение, но не е медицинско лице.
  Димитров е израсъл в семейство, в което за здравеопазване и грижи за хората се е говорело винаги. Баща му – Димитър Димитров, и в момента е фелдшер в Спешна помощ в града. Бъдещият лекар решава да влезе в отделението, защото сам вижда как колегите изнемогват.

  След като е готов и осъзнато иска да помага – нека го върши – със сърце и душа, казва майка му.

  В МБАЛ – Омуртаг към днешна има петима болни от COVID -19 лекари, други са карантинирани. Сред сестрите отсъстващите от работа са общо 23, от които 14 с доказани коронавирусни инфекции. Поради притеснения и страх от зараза някои отказват да бъдат командировани за работа в ковид отделението, допълниха от ръководството.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg