• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  „Импресии в акварел“ – изложба на Стела Кенфилд в ГХГ – Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Светлина и радост от досега с природата излъчват работите на Стела Кенфилд, които от утре ще застанат пред ценителите в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна. Изложбата има юбилеен повод и събира най-новите акварели на авторката. Откриването е на 12 ноември от 17:00 в двора на Галерията с регулиран достъп до изложбените пространства при спазване на всички противоепидемични мерки. На открито ще бъдат изнесени два екрана, на които ще може да се видят моменти от творческия процес на художничката. Видеото ще покаже как се създава една от картините в експозицията.

  Близо 40 години художничката живее в Америка – най-дълго на живописен остров на север от Сиатъл в щата Вашингтон, а напоследък в Калифорния. Завръщането й към родината започва преди няколко години, първо с летни ваканции, после със селска къща край Провадия, а от година насам и с почти трайно установяване.

  Популярна маестра на акварела в САЩ, в последните години Стела Кенфилд провежда пленерни уъркшопи в своето село, на които американските художници са чести гости. Тези срещи я превръщат в посланик на красотата на българската природа, уловена не само от нея самата, а и от участниците в пленерите.

  „Импресии в акварел“ е името на изложбата и то изразява напълно подхода на художничката.

  Изложбата на Стела Кенфилд ще бъде експонирана от 12 ноември в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg