• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Утре подписват договора за новите кораби на ВМС
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: ВМС

  Финансовата рамка на проекта е на стойност 984 000 000 лв.

  На 12 ноември от 10.00 часа ще бъде подписан договорът за „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС“, съобщиха от Министерството на отбраната.

  Според одобрения от Министерския съвет договор немската компания “Fr. Lürssen Werft“ GmbH&Co. KG ще построи и достави два многофункционални модулни кораба, като финансовата рамка на проекта е на стойност 984 000 000 лв. с ДДС.

  Строежът ще бъде извършен на територията на Република България в корабостроителен завод МТГ „Делфин“.

  Корабите се очаква да бъдат доставени съответно през 2025 и 2026 година. Договорът предвижда обучение както на екипажите, така и на инженерния състав.

  Корабите притежават способности да участват в широк спектър от морски операции на НАТО и ЕС. С реализацията на проекта ВМС ще придобият модерни пособности за противодействие на надводен, подводен и въздушен противник, декларират от министерството.

  На церемонията ще присъстват министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и представители на фирмата изпълнител.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg