• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  При добри показатели заведенията ще работят и след 23:30 ч. по новогодишните празници
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit


  На терен съм в зимните курорти – важно е да се спазват мерките в местата за настаняване. Предстоящият зимен сезон ще има, не може да се говори за добра година, но ще се работи. Това заяви в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

  “Всички заедно трябва да имаме дисциплина. Клъстърните случаи не могат да бъдат взимани под общ знаменател в конкретните курорти”, разкри още министърът.

  “Ако имаме по-добри показатели за заразени бихме могли да направим компромис за празниците – заведенията да работят и след 23:30”, коментира Николова.

  В туризма много помогнаха мерките 60/40 и 80/20, разкри Марияна Николова.

  “Деликатна е ситуацията с екскурзоводите – повече от тях не са част от фирми. Три варианта ще подпомагат и този сектор. Всички финансови средства, за засегнатите туристически сектори, би трябвало да се изплатят до края на годината”, съобщи вицепремиерът.

  “В хотелите ще се настаняват хората без симптоми – такава е практиката за цяла Европа. Благодаря на бранша за тази готовност, но от здравното министерство все още не са поискали да се настаняват заразени в хотели. Тези места за настаняване ще се определят от МЗ”, коментира Николова.

  Туризмът се промени – хората вече имат други изисквания. Туристите предпочитат малките места. Надяваме се, че през зимата ще се привлекат румънските туристи, завърши министър на туризма.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg