• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Световен ден в памет на жертвите на пътни инциденти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit


  По традиция ще бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.Тази година той е на 15 ноември.

  С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия. На този ден в редица страни по света се отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите от пътно-транспортни произшествия.

  Денят за възпоменание е учреден с цел хората по цял свят да се замислят за огромните и тежки загуби, които човечеството понася от катастрофите по пътищата. Той се е превърнал и във важен инструмент на борбата с безразсъдното шофиране, на превенцията на тези тежки инциденти, които оставят своите тежки последици.

  Сигурността на движението по пътищата на всички зависи от личния принос и отговорност на всеки един участник в него, макар той да изглежда малък и недостатъчен. Съвкупността на добронамереност, дисциплина и толерантност на стотици хиляди хора едновременно би осигурила една по-здравословна и безопасна среда на пътното движение, припомнят от варненската полиция.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg