• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Веселин Марешки:Не трябва да позволяваме затварянето на държавата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Във връзка с мерките за овладяване на пандемията лидерът на „Воля“ Веселин Марешки, заместник-председател на Народното събрание заяви пред БНР, че „не трябва да позволяваме затварянето на държавата, защото се нанася голяма вреда на бизнеса“. „По-добре е да се вземат каквито и да е мерки, но да не се затваря държавата“

  „Няма недостиг на голям брой медикаменти в системата. Ако има недостиг, той е за ограничени видове лекарства, а не е масово“, каза още Марешки.

  В качеството на бизнесмен в сферата на фармацията той заяви, че фармацевтичната индустрия е реагирала достатъчно бързо, за да навакса появилите се липси на медикаменти. Той подчерта, че не трябва да се насочва агресия срещу лекарите и фармацевтите.

  Според него „зелените коридори“ за пазаруване на възрастните не били работеща мярка в този вид.

  Марешки коментира и оттеглянето на предложението на ГЕРБ за детски надбавки за всяко дете. „Не подоходният критерий трябва да е факт, а да се направи образователен критерий. Хората, които не са си направили труда да ходят на училище, да нямат право на детски надбавки, да нямат право да гласуват и на много други неща. Те са престъпници, защото нарушават закона. Не могат да черпят права от закононарушение“, каза лидерът на „Воля“.

  По думите му хазната се пълни и ще има пари и за полицаите, и за лекарите.

  От “Воля” ще настояват в Бюджет 2021 да има средства за помощ при раждане на всяко дете и за увеличаване на пенсиите.

  Марешки припомни, че те настояват за премахване на партийните субсидии.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg