• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пенсионерските клубове в Каварна получиха нова сграда
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  С решение на кмета на Община Каварна – Елена Балтаджиева, пенсионерските клубове на територията на общината получиха нова сграда. Ключовете за бившия вече Общински детски комплекс на ул. „Александър Стамболийски“ 2 са предадени на сдруженията с хора от третата възраст.

  В изцяло реновираната сграда, която се намира на възлово място в Каварна, ще се провеждат сбирките и мероприятията на 10 пенсионерски клуба, официално регистрирани и работещи в Каварненско.

  „До вчера организациите на възрастните каварненци използваха стара, метална постройка. Тъй като отново се налагаше ремонт, който не би бил целесъобразен, предпочетох да настаним уважаваните ни съграждани в ремонтираната сграда, която се освободи след преместването на Общинския детски комплекс в сградата на бившето на НУ „Братя Миладинови“, мотивира решението си кметът на Община Каварна – Елена Балтаджиева.

  530 са пенсионерите в общината. До сега бяхме в метална барака. Поставена преди десетилетия. Без изолация. В нея нямаше стопляне през зимата и охлаждане през лятото. Освен това покривът тече. Решението на госпожа Балтаджиева се очакваше от години. Безкрайно сме благодарни. Разбирам още, че сградата ще бъде оборудвана и с мебели. Допълнително ще си направим график кой клуб кога ще използва новата база“, коментира Йорданка Денева – председател на „Съюз на пенсионерите – 2004“.

  За реда и рационалното използване на новата сграда за пенсионерите на Каварна ще се грижи общински служител, чието работно място е в нея.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg