• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  НОЩ:Няма да стигнем доникъде, ако се насажда мнението,че българските лекари са убийци
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ние сме във война и в тази война трябва да спасим колкото може повече български граждани. И щом са мерки, те ограничават. Ако сега се лишим от едни права и свободи, максимално скоро ще ги имаме в тяхната цялост. Колко пъти трябва да ни опровергае вирусът с неговото поведение. Над 45 000 публикации има в интернет, които са в двата полюса на фактите, това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р  Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.Нямаме твърда основа, на която да стъпим. Този вирус държи ли се като грипа? Ако се държеше, лятото трябваше да изчезне. Отново има недоверие. Ако хората не вярват на държавата, ако продължава да се насажда мнението, че българските лекари са убийци в бели престилки и са безотговорни, няма да стигнем доникъде, допълни професор Ангелов.

  Запознат съм със случая в Пловдив. Аз поисках да бъде извършена и проверка от прокуратурата. Докато тя не приключи, няма да взема отношение. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, след като двама пациенти там починаха.

  Знам, че лекарите и сестрите в УМБАЛ „Свети Георги” са били достатъчно, те са си били по местата, работили са с други пациенти, подчерта Ангелов.

  Случващото се в Пловдив е върхът на айсберга, случват се такива неща, защото здравната система не е реформирана, но сега не е време за реформа. Реформите започнаха преди 20 години и не завършиха, коментира още Ангелов.

  Ако ме питате справя ли се здравната система, да, здравната система се справя, но ако продължим с неспазването на мерките и толерирането на мнение, че това е една лъжа, че няма коронавирус, че мерките са измислени, за да пречат на хората, ако продължаваме да обясняваме как медиците са бяла мафия, ние ще загубим тези хора, а те са по местата си денонощно, обърна се Ангелов към медиите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg