• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Доц.д-р Ангел Кунчев: Ако не спазваме тези мерки, ще въведем по-строги
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ситуацията в страната е сложна, виждаме, че мерките не се спазват. Съществува мнение, че с тези ограничения влияем на свободите на хората. Това отбеляза в началото на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за разпространението на коронавирус в страната министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. В брифинга участват още главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, кметът на София Йорданка Фандъкова и болнични директори.

  “Сложна е ситуацията в цялата страна, мерките не получават нужното разбиране и подкрепа от гражданите. Продължават да се ширят становищата, че няма такъв вирус”, изтъкна проф. Костадин Ангелов

  “Всички трябва да проявим разбиране, че мерките са задължителни и са важни. Ако сега се лишим от едни права и свободи, максимално скоро ще ги имаме в тяхната цялост”, каза още здравният министър.

  Най-голям натиск върху системата има в Благоевград, Бургас, Варна, Габрово, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Търговище и Шумен. От леглата за интензивно лечение най-големият процент на заетост на леглата е в Плевен и Разград, съобщи министърът.

  3938 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас през последните 24 часа при направени 9949 са PCR теста. Към момента 5629 пациенти с доказана коронавирусна инфекция са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. От тях 313 се намират в интензивни структури, обобщи данните Ангелов.

  Националната информационна система показва, че медицинските служители с потвърден COVID-19 у нас са общо 4330. Новите случаи, регистрирани през изминалите 24 часа, са 137. От тях 41 са установени при лекари, 44 – при медицински сестри, 25 – при санитари, 4 – при фелдшери и 23 – при друг медицински персонал.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg