• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  СЗО:Ваксините срещу COVID-19 няма да се появят навреме
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit


  Налага се да преодолеем втората вълна без тях

  Ваксините няма да се появят навреме, за да помогнат в борбата срещу втората вълна на пандемията от Ковид-19 и много страни “ще продължат да се сблъскват с нея без ваксини”, заяви началникът на програмата на СЗО за извънредни ситуации Майкъл Райън, цитиран от Франс прес, цитирани от БТА.

  “Мисля, че ще отнеме най-малко 4 до 6 месеца, преди да има достатъчни нива на ваксинация където и да било”, заяви вчера Райън, отговаряйки на въпроси в социалните мрежи. Той подчерта, че ваксините не бива да се смятат за “вълшебна отвара”.

  Все още нямаме ваксина, въпреки обещаващите неотдавнашни съобщения за ваксини, ефективни в 90 на сто или повече от случаите, подчерта той. Много страни са изправени пред втора вълна и те ще я преодолеят и ще продължат да се борят с нея без ваксини, добави той. Трябва да го разберем и да осъзнаем, че този път ще трябва да се справим без ваксини, добави той.

  В понеделник американското биотехнологично предприятие Moderna съобщи за разработването на ваксина, ефективна в 94,5 на сто от случаите. Предишната седмица Pfizer и BioNTech съобщиха, че е достигната ефективност от 90 на сто, предизвиквайки вълна от оптимизъм по цял свят.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg