• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Дядовото дворче” и “Лакома мецана” представя Кукленият театър тази събота и неделя
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Тони Перец

  В залата ще бъдат заети 30% от местата

  Тази събота и неделя в Държавен куклен театър – Варна, ще се играят две представления за деца: събота, 21 ноември, 11.00 ч. – “Дядовото дворче”, неделя, 22 ноември, 11.00 ч. – “Лакома мецана”.

  В театъра е напълно безопасно за здравето на публиката и актьорите, а в залата ще бъдат заети 30% от местата, уверяват от Кукления театър.

  Билети могат да се купуват онлайн през сайта на театъра или от касата на ул. “Драгоман” 4, която ще работи в петък, събота и неделя.

  “Дядовото дворче” е съботният спектакъл, който ще представи екипът на Държавен куклен театър-Варна пред малките си почитатели. Началният час на представлението ще е 11.

  В Дядовото дворче
  ряпа е порасла!
  Но !

  Преди да поникне,
  нека да надникнем…
  Какво още има
  в дядовато дворче,
  зад пъстрото стоборче?
  Там ще намерим:
  дядо, баба, внуче,
  мишка, котка, куче,
  още и кокошки,
  ярки като брошки,
  магаре и крава,
  дето мляко дава,
  още и овчица,
  кротичка душица…
  Също и каручка
  за малката внучка…
  И кладенче бистро
  за вода студена…
  И ведро за мляко,
  сено за обора…

  Много песни, смях и умиление – във всяко представление на „Дядовото дворче“!
  А милата родна картинка завършва накрая със снимка!

  Спектакълът на Вера Стойкова и режисьора Стоян Стоянов е подходящ за деца от всички възрасти. Сценографията и куклите са дело на Адриана Добрева и Венцислав Марков, композитор на авторската музика към представлението е Иван Кръстев. В ролите са: Иван Шумаров, Гергана Господинова, Теодор Христов и Мария Томова.

   

  Снимка:Гаро Кешишян

  В неделния спектакъл на Държавен куклен театър Варна, отново от 11 часа ще се пренесем в света на животните благодарение на невероятния разказвач Ран Босилек и неговата “Лакома мецана”.  Децата ще разберат, че когато човек мисли само за себе си и пренебрегва приятелството, му се случват твърде неприятни неща.

  С много любов, майсторство и талант актьорите от ДКТ – Варна, разказват веселата история чрез музика, смях и настроение. И, разбира се, с чудесните кукли, изработени от майсторите в ателието на Кукления театър.

  Спектакълът е подходящ за деца над 3 години. Драматизация и постановка – Дарин Петков, сценография – арх. Иван Цонев, музикално оформление – Светла Василева, в ролите  – Диана Стайкова, Таня Жекова, Красимир Добрев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg