• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  „Булярд корабостроителна индустрия”: Отнасяме се отговорно към спазването на противоепидемичните мерки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit


  Във връзка изнесените вчера данни по време на брифинг на Регионалната здравна инспекция във Варна за заразени в „Булярд корабостроителна индустрия” АД, публикуваме писмото на дружеството в право на отговор :

  „На територията на „Булярд корабостроителна индустрия” АД работят над 500 служители и работници (заедно с фирмите-подизпълнители). Дружеството се отнася изключително отговорно към развитието на пандемията от COVID-19 и след два отделни и независими случая на регистрирани положителни проби на наши служители, бяха направени тестове на целия персонал. При тестуването с РСR са установени около 20 работници с положителни проби, без проявени симптоми, което съставлява около 4% от общия брой на работещите в завода лица. Тестовете са докладвани към РЗИ-Варна , а лицата незабавно са поставени под карантина за 14 дни. В резултат на извършеното тестуване с РСR и изключително адекватните и бързи мерки предприети по разпореждане на ръководството на предприятието, към днешна дата работата ни протича нормално и без регистриране на нови случаи.

  На всеки работник или служител на „Булярд корабостроителна индустрия” АД, който прояви симптоми на респираторна инфекция, е осигурено РСR тестуване, което е изцяло за сметка на работодателя.

  Като се има предвид дифузното разпространение на заразата в страната, е изключително некоректно да се говори за наличие на огнище в Дружеството. Напротив, процентното съотношение на болните лица е изключително ниско, на фона на заболеваемостта за страната.

  Всички наши служители и клиенти се отнасят отговорно към спазването на противоепидемичните мерки – сервизните инженери и външни специалисти, които се изпращат от клиентите ни, за да вземат участие в кораборемонтните проекти, са с отрицателни тестове.

  В Дружеството са предприети всички необходими противоепидемични действия – изградена е и безкомпромисно функционира система за разделяне на потоците, допускане на външни лица и обмяна на документи, на входа на завода е монтирана термо-камера, носенето на маски в офисите и на производствените площадки е задължително, провежда се редовна дезинфекция на работните места и местата за почивка и хранене. На всички работници и служители са осигурени предпазни средства и дезинфектанти, както и средства за дистанционна работа, при необходимост.”

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg