• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ВМА: 90-годишен пребори COVID, беше интубиран 15 дни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Вчера от ВМА беше изписан 90-годишен пациент, победил коварната зараза. Мъжът е приет в тежко състояние в края на месец октомври, а седмица след това е интубиран. Така остава в продължение на 15 дни, когато лекарите преценяват, че може да бъде екстубиран. А вече в стабилно състояние – изписан и у дома при близките си. Това разказаха от ВМА на страницата си във Фейсбук.

  „COVID-19 е изпитание на личностните и професионалните качества, на готовността за взаимопомощ между медиците. Но и изпитание на волята за живот“, споделят медиците.

  В интензивното лечение няма догми, а се реагира с промяна в лечението с всяка промяна в състоянието на пациента. За пациентите, които изпадат в тежка дихателна недостатъчност, лечението с апаратна вентилация е продължителен процес, коментират специалистите.

  Според някои, именно те – реаниматорите, са последната инстанция на първата линия в тежката битка с COVID-19. Лекарите обаче казват, че тънкостите в критичните моменти се крият в голямото търпение, знанията, уменията и безценния опит, който са натрупали през годините при работата си с едни от най-тежките патологии, допълват от ВМА.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg