• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Слаб зимен сезон очакват в Алпите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Заради коронавируса чуждестранните туристи ще са малко

  Курортите във френските Алпи се готвят за зимен сезон под заплахата от коронавирус. Собствениците на хотели и съоръжения се стремят да гарантират повече сигурност на туристите, да ограничат загубите в сектора и да осигурят работа на сезонните служители, отбелязва БНТ.

  Ще има ли кой да използва кабинковите лифтове тази зима? Ски курортите във Френските Алпи са изправени пред много неизвестни преди старта на новия сезон, планиран за 5 декември.

  “В Куршевел чуждестранните посетители стигат до 70 на сто и тази година ще понесем сериозен удар, тъй като се очакват малко чужди туристи”, признава Паскал де Тиерсан, председател на сдружение “Трите долини”.

  Жителите на Куршевел са 2400 през лятото. През зимата броят на хората в луксозния алпийски курорт достига 38 000. Подобен наплив тази година не се очаква. Вместо това курортът залага на социална дистанция при ползване на съоръженията и на лаборатория за бърза диагностика при съмнения за зараза с капацитет до 500 изследвания дневно. Хотелиерите са готови за компромиси при множеството отменени резервации.

  “Различното тази година е, че не изискваме потвърждаване на резервациите и депозит за стаите. Имаме затруднение с доставките на храна. Нямаме ресторант и трябва да се свържем със заведения, които предлагат румсървис, за да отговорим на нуждите на клиентите”, разкрива Орор Шарвен, собственичка на хотел.

  Собствениците на магазини и ски гардероби ще работят с намален капацитет. Все пак те са решили да наемат сезонните служители, повечето от които не могат да разчитат на други доходи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg