• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов: Помогнали сме с 1 милиард лева на бизнеса
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват, подчерта премиерът

  Премиерът Бойко Борисов посети тази сутрин изцяло рехабилитирания 33-километров път между Самоков и Дупница, финансиран с национални и европейски средства на обща стойност 26 милиона лева, информира БНТ.

  “С ремонта на 33-километровия път между Самоков и Дупница продължаваме да изпълняваме нашия ангажимент за изграждането на коридор №8 на българска територия. Рехабилитираната отсечка значително ще улесни достъпа до курортните селища Боровец и Паничище, както и до различните културно-исторически обекти в района. Участъкът от Дупница до границата със Софийска област е основно ремонтиран, има нова асфалтобетонова настилка и възстановено отводняване, нови мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Общата стойност на проекта е близо 28 млн. лв., от които 19 млн. лв. са европейско, а 9 млн. лв. са национално финансиране”, написа в официалната си страница в социалните мрежи премиерът.

  На посещение в завода за военни коли край Самоков той заяви, че всички заводи у нас продължават да се разширяват, работи се и в събота и в неделя.

  Премиерът съобщи, че правителството ще осигури на нашите Специални части допълнително въоръжение, техника и оборудване, които ще допринесат за успешното изпълнение на задачите им. Дава се и възможност за участие на предприятия от българската отбранителна промишленост в производство, обслужване и ремонт на придобитото въоръжение и техника.

  “До тук за бизнеса през социалното и икономическото министерство – 1 милиард. Има 60:40, някъде са 80:20 и резултатът е много добър. Безработицата я държим. Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара. Не се чувстват застрашени, има гаранция, че няма да ги уволняват. Важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60:40, която вече е станала и 80:20”, заяви Борисов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg