• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Марешки: Лекарства има!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Болниците са обезпечени с медикаменти, не бива да се всява паника, подчерта заместник-председателят на НС

  Лекарства има. Не бива да се всява паника. Това увери в студиото на БНТ Веселин Марешки, зам.-председател на НС, лидер на ПП “Воля”.

  По повод на твърдението, че по аптеките не може да бъде намерен препаратът “Азитромицин”, Марешки заяви, че 7 са производителите, които осигуряват за България този медикамент и ако изчезне лекарството на 1 от производителите, останалите го имат. Марешки отново повтори, че лекарства има, болниците са обезпечени с медикаменти. Допустимо е на места да се получи липса на едно или друго лечебно средство, но навсякъде другаде то е налично.

  “Никой сам не може да победи кризата. Само заедно – лекарите, полицаите, учителите – всеки един български гражданин на неговото си място – обединени, можем да се справим с тази криза”, категоричен беше Марешки.

  Темата с износа на лекарствата зам.-председателят на НС коментира, като подчерта, че се взимат правилни мерки за спиране на реекспорта. Той посочи, че в моменти, когато в страната може да има недостиг на достатъчни количества от важни медикаменти, реекпортът е неморален и трябва да се предприемат законовите мерки това да не се допуска.

  Относно зелените коридори в аптеките, Марешки изрази мнение, че те не вършат работата, заради която бяха създадени и е добре да бъдат отменени.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg